Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с предно дясно ел.стъкло-156SW

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с предно дясно ел.стъкло-156SW

Здравейте. Отново пускам тема свързана с проблем, но докато постегна малко кораба ще е така
    Проблема е, че стъклото не се вдига само с натискане на копчето, а трябва да се задържи (копчето) за да се вдигне до горе.
    При задните също е така, но предполагам при тях това не е проблем, а заводско си е така.
    При шофьорското стъкло е нормално - вдига се и се сваля само, след като натисна за малко копчето.
    Та проблема накратко - при предно дясно стъкло - свалям прозореца с еднократно натискане (без задържане) на бутона (няма значение дали от шофьорската или от пасажерската врата) , но когато искам да го затворя трябва да задържа бутона (също няма знаяение на коя врата).
    Дали проблема е в копчето на дясната врата? Защото знам че дори и стъклото да се управлява от шофьорската врата, сигнала преминава и през пасажерската - така ли е или се лъжа?
    Уж накратко, ама не точно
    Alfa Romeo 156SW 2.4JTD 2003 Distinctive
    Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Здравей,

стъклата в 156 /и Sportwagon/ не се управляват директно от бутоните а през модул който стои зад жабката, което значи че щом стъклото се движи, значи бутона ти е наред. Пасажерското стъкло, поне при моделите преди 2002, за фейслифтнатите не съм сигурен не се вдига автоматично защото няма система за следене дали стъклото се е прибрало до горе или е спряно от препядствие. В общи линии се прави с идея безопастност на по-старите автомобили. Ако погледнеш дори при малките нови хечбег модели, когато си сложиш ръката на пътя на стъклото то ще спре и ще се върне, докато при нашия модел може да доведе до неприятни последствия.
    Alfa Romeo 156 Sportwagon Selespeed '01 Distinctive

Comment

И моята е така (2000г.) Дясното не е автоматично. Най вероятно при всички си е така до края.
      Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
      Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
      Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
        И моята е така (2000г.) Дясното не е автоматично. Най вероятно при всички си е така до края.
        Подкрепям. И при мен е така.
        Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

Това е едно от тъпите неща в Алфата.Много пъти си оставям прозореца отворен .
          CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
          Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Благодаря ви за бързите отговори
            Значи проблемите намаляха с един
            Alfa Romeo 156SW 2.4JTD 2003 Distinctive
            Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Comment

И при мен е същото. Дясното предно се сваля само с леко задържане, но за вдигането трябва да го държиш през цялото време. Аз съм със вътрешния фейслифт (2002г).
              There's always more money to make and more shit to bitch about.
              156 SW 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
                Това е едно от тъпите неща в Алфата.Много пъти си оставям прозореца отворен .
                Колега при желание винаги можеш да си сложиш модул комфорт и да го вържеш с алармата - на мен ми го предлагаше един алармаджия за 60 лв с работата, но аз съм с фабричната аларма и ми каза, че не можел да гарантира за успеха с нея (обаче вдигането щеше да стане и на десния прозорец автоматично)
                sigpic
                Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                BMW 316 Compact '95

Comment

Working...
                X